Bländande ljus i våra hus.

Känner mig så sjukt duktig och effektiv. Varför? Jo, för att jag och Fanny faktiskt har suttit i skolan måndag, tisdag och onsdag denna veckan och skrivit på C-uppsatsen, när alla andra har varit lediga. Vi har haft hela institutionen nästan helt för oss själva, förutom en del andra själar som antagligen sitter i ungefär samma sits som oss + killen med det krulliga håret, som lyckats vara där samma tider och dagar som oss hela hösten/vintern. Till saken, det känns sjukt bra och vi har kommit in en bra bit på analysen nu. I think we'll make it!

Just i detta ögonblick sitter jag och sysselsätter mig med att skriva lite här, eftersom Carmen står i duschen och sjunger till Kanye West's Flashing lights. Med tanke på att man hör grannarna spola i lägenheterna bredvid kan det faktiskt vara så att även de hör. Live-musik är alltid trevligt. På tal om det är jag sjukt sugen på att gå på någon spelning snart. Om inte annat så har jag Håkan att se fram emot i juni. Han är fin, den.
Snart ska vi bege oss till Sebbe och hans vänner.


Julafton och annat smått och gott.

Ja, julen var minst sagt lyckad. Spenderade förmiddagen hos familjen för att sedan ta mig vidare till familjen Jiménez Garrido. Min andra familj, kan man säga. Åt en massa god mat, fick fina julklappar och umgicks med mina fina. Att jag fick julklappar hos Carmen var inte alls något jag förväntat mig, men jag blev väldigt rörd av det. Liksom, att de räknat med mig oavsett om jag skulle komma eller inte. Fina människor, mycket kärlek! Vi tillbringade kvällen med att äta god mat (däribland en del chilenska godsaker), kolla på en komedifilm (har för övrigt aldrig varit med så mycket skratt under en och samma film, så vill ni skratta - kolla på komedi med Carmens familj!) och annat mys. På juldagen bar det av till Nefertiti och Colors. Ja, jag behöver nog inte säga så mycket mer än att kvällen var sjukt rolig och galen! Det spårade kanske ur lite bara...

Ja, sedan har jag sprungit runt en del på stan och febrilt letat efter en Elvine-jacka, som tyvärr verkar vara slutsålda precis ÖVERALLT. Att jag hatar min nuvarande vinterjacka, är nog en ganska bra och rättvis beskrivning av den. Börjar överväga om jag kanske ska vänta tills nästa vinter med att köpa en ny, för om inte annat så är den jackan jag har i alla fall sjukt varm och skön att ha på sig. Att jag dessutom är galet sugen på ett par Dr Martens gör väl inte saken bättre.. Att de också visat sig vara slutsålda överallt är väl kanske bara bra, för en shopaholic(?) som mig.

Ikväll ska jag hem till min Carmencita, och förhoppningsvis kommer vi fram till hur vi ska göra med nyår..



Glädje!

Jul hos Carmens familj, mycket kärlek!

 

Mina fina tjejer!


Jul, jul, strålande jul.

Då är det alltså officiellt jul nu. Och här sitter jag och slår in julklappar inför morgondagen. Har precis insett att jag måste (kanske inte måste, men vill) åka in till stan imorgon för att göra ett sista julklapps-köp. Även om det kan vara tröttsamt med all hysteri kring julklappar, så kan jag inte sticka under stolen med att jag själv faktiskt gillar det. Kom på mig själv med att tänka "Shit, imorgon är det jul... Vad kul det ska bli att öppna julklappar!" förut. Undrar om det är barnet i en som lever kvar, eller om jag kanske måste erkänna för mig själv att jag gillar att köpa/få saker. Nu kanske det låter som att jag enbart ser fram emot julklapparna, MEN faktum är att jag faktiskt mest struntar i det, och däremot ser fram emot att vara med mina nära och kära, äta god mat och gå igenom allt vad julen hör till. Ska till Carmen och hennes familj imorgon på kvällen, och det ska bli supermysigt. Där kan vi snacka om fina människor. De är verkligen som en familj för mig.
På tal om något helt annat, så kändes det galet skönt att komma hem till ett städat och fint rum ikväll. Kan knappt minnas när det såg ut såhär senast. Antar att längtan efter en egen lägenhet har fått mig att tappa orken till att hålla ordning här.


Hur som helst, det är jul nu! Så ha en riktigt fin jul allihopa!

För sent för Edelweiss

Det bästa med att lyssna på musik på vagnen och bussen är att man kan koppla bort omvärlden och bara försvinna in i sina tankar. Drömma sig bort till sommar och värme, och få den där känslan av att allt är precis som det ska, på alla sätt och vis.

Just another Monday.

Vill bara börja med att tipsa om två riktigt bra filmer som jag sett under de senaste dagarna. Såg Svinalängorna på bio i lördags, där Noomi Rapace har huvudrollen och spelar mot Ola Rapace. Filmen var verkligen hur bra som helst (och tung)! Pernilla August (regissören) lyckades verkligen få med varenda minsta lilla detalj i filmen, vilket väckte extremt starka känslor hos de flesta i biosalongen. Hörde snyftningar överallt därinne. Själv kunde jag inte hålla mig och grät vid ett flertal tillfällen. Helt klart en sevärd film! Den andra filmen, The Fountain, är av en helt annan karaktär, men också den väldigt bra. För er som gillar romantiska/dramatiska sci-fiction filmer - se den! Filmen är tre parallella historier som knyts samman till en, och den handlar om livet, döden och kärleken, skildrat på ett spiritualistiskt vis. Lite läskigt när man tänker på att livet faktiskt är så skört som det är, och att det kan förändras så drastiskt på så kort tid.

I skolan idag var de flesta sjukt trötta efter helgen. Det är inte riktigt okej att börja klockan 8. Men föreläsningarna var ganska intressanta, trots att de skrek USA all over. Man kan undra varför Europa alltid ska jämföras med USA i de flesta sammanhang, och inte andra delar av världen. Men som sagt, det var intressant.

På kvällen träffade jag min fina Agnes, efter att hon yrat runt bland "campus", institutionen", "Haga kafé med K" och "Sprängkullsgatan".. Efter mycket förvirring fann vi alltså varandra där ute i kylan. Det blev en mysig fika på ett café med C, och vi tog igen lite lost time. Agnes, den jäveln, åker till Brasilien om en vecka! Om hon ändå kunde ta med mig, det hade inte varit helt fel. Innan dess hoppas jag att vi ses, för nu när jag kom hem såg jag att hennes julklapp kommit hem på posten, och den måste hon ju få innan.

Nu är det dags att sova, ska upp tidigt imorgon. God natt!

Ge mig något att bygga en dröm på.

Ibland är det så sjukt skönt att bara vara hemma och inte göra någonting alls. Har i och för sig varit ganska duktig och städat lite och betalat några räkningar. Nämnas bör kanske att jag också varit inne på Boplats och Poseidons hemsida X antal gånger för att försäkra mig om att jag inte missar uppdateringar på lediga lägenheter, för det kan ju hända otroligt mycket på femton minuter liksom. Ja, den dagen då jag får ett kontrakt i handen... Då blir jag en lycklig människa.

Igår var vi hos Nina på glöggkväll, med Carmen, Kajsa och Dada. Sjukt mysigt! Ikväll verkar det som att det blir "Svinalängorna" på bio. Synd att det är så dyrt att gå på bio (och att det sällan visas riktigt bra filmer), för annars hade jag nog gått på bio mycket oftare. Den här filmen har i alla fall fått riktigt bra kritik och förhoppningsvis lever den upp till förväntningarna. Genren känns i alla fall helt rätt. När svenska filmer är bra, då är de oftast riktigt bra. Och om det är något som svenskar kan inom film, så är det mörka filmer.
Jag tror att detta kan bli en fin kväll.


Det är alltid lika kul att upptäcka nya artister/band. Här är ett band som spelade på julkonsterten i onsdags:

(Lowood - Crash)

Paper aeroplane.

Många känslor. Mycket funderingar. Det är så det brukar bli kring jul. Både på gott och ont, kan man säga. Den senaste tiden har det ägnats många tankar åt de nära runt omkring mig, men också de som lyser med sin frånvaro. Både älskade och mindre omtyckta personer. Under ett samtal jag hade med A i måndags kändes det som att en våg av känslor bara sköljde över mig. Det är fascinerande att människan fungerar som den gör. Och att andra kan påverka en på det sättet. Jag insåg att jag saknar en person som stod mig väldigt nära under hela min uppväxt otroligt mycket. Mer än vad jag trodde, eller kanske ville tro. Samtidigt känns det bra, för det fick mig att påminnas om vilken betydelse hon haft för mig i mitt liv, och alltid kommer ha. Det känns fint att hon är den första jag kommer ha i åtanke vid avgörande och stora händelser i mitt liv. Hon var den som alltid fanns där, hade svar på allt och ja.. Hon var i mina ögon näst intill övernaturlig, på många sätt. En förebild.

Som sagt, mycket funderingar.. Läste i någon tidning att julhandeln bland Sveriges befolkning beräknades gå på runt 54 miljarder kronor och 6000 kronor per person. Helt sjukt verkligen. Förstår inte att julen kan präglas så av materialismen. Och all hysteri, vad gör den för nytta? Jag kan erkänna att det är trevligt med julklappar, men julen för mig handlar om att umgås med sina närstående, äta god mat och tillsammans fortsätta att bygga på de traditioner man haft sedan många år tillbaka. Att känna trygghet och värme. All denna hets gör mig desto mer upprörd vid tanken på dem som faktiskt inte har ett hem att gå till. Igår var jag, min bror, Carmen, hennes bror, klasskamrater och annat folk på julkonsert i Annedalskyrkan. "A home for Christmas", som c.o.d.y och Ladyfest anordnat tillsammans med andra. Olika indie-band spelade och det var sjukt fint. Det är sådant här som får mig att förstå julens innebörd, och det fina med den; att tänka på sina medmänniskor och tillsammans sträva efter något bättre. Kvällen resulterade i väldigt trevlig julstämning och över 23 000 insamlade kronor till Stadsmissionen, som blir en stor julmiddag för 2000 hemlösa i Göteborg. Det krävs inte alltid speciellt mycket för att göra skillnad.

 

 

Det får bli en jullåt på det här, en låt gjord av ett band som alltid kommer vara ett av mina favoriter.

(Coldplay - Christmas lights)

Nytt kapitel.

Som ni ser har jag en ny blogg. Tack fina Michelle, för all hjälp med designen! Är supernöjd :)
Nu är klockan alldeles för mycket för mig, så jag hade väl inte tänkt skriva så mycket mer än detta.

God natt!

RSS 2.0