Festival

Lyssnar på Sigur Rós och just för tillfället deras låt Festival. Jag är så sjukt jävla sugen på att gå på Way Out West i år!! Alltid detta ständiga problem med pengar. Men jag ska fanimej lösa det. Om jag så ska behöva leva på nudlar framöver. JAG SKA GÅ!

Något kompletteringsskrivande blev det visst inte ikväll. I stället har jag suttit lite i solen och njutit, stekt pannkakor, tvättat balklänningen på egen hand och skrivit CV. Balklänningen ska jag försöka sälja, eftersom jag inte riktigt ser syftet med att låta den "damma" i garderoben. Och tänka sig, jag fick bort fläckarna! Frågan är om jag ska våga mig på att stryka den. Skadas tyget så blir det inte roligt för mig. CV har jag skrivit då jag ska på arbetsintervju på fredag. Jag tänker äga, och förhoppningsvis få jobbet! Hur mycket jag än trivs på det nuvarande så är det ingen hit att åka 1,5h en väg för att komma till jobbet.

Sedan hade jag också en idé om att sluta snusa idag. Tänk vad mycket pengar som hade sparats då. Men den tanken räckte tydligen inte, för när jag slängde iväg den snus som skulle varit den sista någonsin fick jag panik och kände mig tvungen att gå och köpa en ny dosa. Motivationen brast. Begäret tog över. Jag känner mig inte redo att säga upp bekantskapen med snusen än. För hur efterblivet det än må verka, så känns snusen lite som en trygg vän för mig. Det får bli en annan gång helt enkelt.

Jag funderar på om jag ska ta mitt första dopp imorgon. Inviga min nya bikini. Kanske, kanske inte. Vi får se!


 


Skisser för sommaren

Inte förrän igår upptäckte jag de fina motionsslingorna som ligger knappt 100 meter utanför min dörr. Och jag bestämde mig; nu jävlar ska detta bli ett år i hälsans tecken! Minsann. Så jag gick ned i källaren och grävde fram mina dyra nästan oanvända träningsskor, drog på mig träningskläder, laddade med musik i öronen och drog ut i skogen på en springrunda. Med solen i ögonen och värmande vindpustar i nacken sprang jag, mycket mer än vad jag trodde att jag skulle orka. Vilket lyckorus! Att springa har aldrig varit min grej, men igår kändes det bara så bra. Tog mig även tid att utforska skogsområdet och hittade en del fina ställen som man skulle kunna hänga på i sommar. Med vänner, eller själv. Ni som känner mig vet ju att de platser jag tänker bäst på är vid havet och i skogen. Jag är nog allt en naturmänniska innerst inne. Vart all energi kom ifrån vet jag faktiskt inte, men eftersom jag redan var igång så passade jag på att köra lite styrka på ett berg innan jag sprang hem och körde en timme yoga i vardagsrummet. Herre jissanes. En hel del träning blev det. Varje gång detta händer inser jag varför man borde träna. Och varje gång bestämmer jag mig för att ta tag i det. Denna gången händer det på riktigt. Det känns bra!
Heja mig!



Dig a little deeper..

“Look at you. You’re young. And you’re scared. Why are you so scared? Stop being paralyzed. Stop swallowing your words. Stop caring what other people think. Wear what you want. Say what you want. Listen to the music you want to listen to. Play it loud as fuck and dance to it. Go out for a drive at midnight and forget that you have school the next day. Stop waiting for Friday. Live now. Do it now. Take risks. Tell secrets. This life is yours. When are you going to realize that you can do whatever you want?”

 

Blev lite överraskad(?) här om dagen när jag satt och stumblade. Hade inte gjort det på ett bra tag och det första som kommer upp är ovanstående text. Just den dagen kände jag mig extremt träffad, som om den var skriven för mig. Just nu känns det som att jag befinner mig i en sådan period i livet där frågetecknen är extra många. Extra stora. Ett långt (och ganska oordnat) kapitel börjar dra sig mot sitt slut och ett nytt, stort  sådant gör sig än mer påtagligt. Lite vemodigt känns det allt, men samtidigt nytt och spännande. Snart nyutexaminerad sociom, har skaffat egen lägenhet, nytt jobb(?) på gång, vår och snart sommar... Kan det vara så att man börjar bli vuxen? När blir man egentligen vuxen? Jag känner mig inte riktigt redo än. Eller så är jag kanske redan där. Vem vet. Antagligen kommer jag skratta åt mig själv och all förvirring jag kände, när jag läser detta om några år. Vi får väl se.

 

Efter en lång dag med jobb (på en lördag) tänker jag lägga mig och läsa nu innan jag somnar. A million little pieces av James Frey är den bästa boken jag läst på länge. Och hittills har jag bara läst 70 sidor. Man förstår ju varför så många älskar den.

 

The Young Man came to the Old Man seeking counsel.

I broke something, Old Man.

How badly is it broken?

It's in a million little pieces.

I'm afraid I can't help you.

Why?

There's nothing you can do.

Why?

It can't be fixed.

Why?

It's broken beoynd repair. It's in a million little pieces.

 


RSS 2.0